Gürçayır Ortaokulu

Vizyon: Dünü ve bugünü birleştirerek yarının gelişmesinde ve değişmesinde etkili olacak öğrencilere önderlik etmektir.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun olarak Atatürk ilke ve İnkılapları doğrultusunda öğrencilere sınıf seviyelerine göre, geleceğin iş dünyasının ve küreselleşen toplumunun sağlıklı ve pozitif katılımcıları olmaları için gereken yetenek, bilgi, beceri ve ahlaki değerleri en üst düzeyde öğrencilerine kazandırmakla tanınan; yurt içinde ve dünyada sayılan, model bir okul olmaktır.

Başarılar:

Saatler: 8:30 - 15:20 Kurslar, egzersiz çalışmaları vb. 17:00´ye kadar okulumuzda eğitim devam etmektedir.
Isınma: doğal gaz
Servis Bilgisi: Var
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz Şarkışla standartlarının üzerinde bir başarıya sahiptir.
Sportif Etkinlikler: Parkur Oyunları, Futbol , Bocce, Badminton, Bilek Güreşi
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 , Tübitak 2204
Proje Çalışmaları: Sivas Hedef Projesi e-Twinnig ,Erasmus, Okulum Kitap K"okuyor", Söyleyebilene Aşk Olsun, Öğretmenimin Gözünden Söyleşileri

WEB - https://gurcayirortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Gürçayır Kasabası Doğu Mah. Fevzi Paşa Cad. 58430 Şarkışla/SİVAS

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Okulumuz Şarkışla ilçesinin Gürçayır beldesinde, Kayseri-Sivas karayolu üzerinde bulunmaktadır.

Adres - Gürçayır Kasabası Doğu Mah. Fevzi Paşa Cad. 58430 Şarkışla/SİVAS

Ulaşım Gürçayır Belediyesine ait servis araçları ilçe merkezine belirli saatlerde ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz, Sivas il merkezine 86km; Şarkışla ilçe merkezine 5,5km uzaklıktadır.